Ingredience: Vepřová krkovička jemně prorostlá nebo kvalitní hovězí roštěnec z mladého býčka.

Příprava masa:

maso nakrájíme na silnější plátky cca 3 cm, poklepeme kloubky, pokapeme oliv. olejem, přidáme sůl, pepř, kari, tymián a chilli nebo cayenský pepř a necháme chvíli odpočinout/ macerovat.

Pečeme na rozpáleném litinovém tálu v peci při teplotě cca 220 – 250°C asi 3 -4 min po jedné i po druhé straně. Krkovice je hotova – poznáme nakrojením (medium, rooh) J

Doporučení pro Steak z hovězího pak zabalíme do alobalu a necháme za dvířky pece 7 minut odpočinou- dopéci při nižší teplotě.

Podáváme potřené máslem, pokapané citrónem s dipy, křenem a chlebem.

Budete překvapeni dokonalostí tohoto pokrmu.