Recepty
Králík na tymiánu
Ingredience: Králík cca 2 kg, uzená šunka cca 0,5 kg, sůl, pepř, tymián (2 hrsti), 3 cibule
Příprava:
maso králíka očistíme a v půli hřbetu překrojíme (aby se lépe vešel do hrnce), posolíme a popepříme.
Šunku rozpůlíme a každou vložíme do těla pečeně a vše vyrovnáme do litinového pekáče.
Lehce podlijeme a potřeme olivovým olejem, přidáme 2 hrsti tymiánu a cibuli na kolečka nakrájenou.
Pečeme v peci při teplotě cca 220 – 250°C asi 50 min za občasného podlívání bílým vínem nebo pivem.
Podáváme s bramborovými plackami pečenými na dně pece nasucho a máčenými pak v roztopeném másle a se zelím či špenátem
Nemá to chybu
hanka
0