Recepty

Králík na tymiánu

Ingredience: Králík cca 2 kg, uzená šunka cca 0,5 kg, sůl, pepř, tymián (2 hrsti), 3 cibule

Příprava:

maso králíka očistíme a v půli hřbetu překrojíme (aby se lépe vešel do hrnce), posolíme a popepříme.

Šunku rozpůlíme a každou vložíme do těla pečeně a vše vyrovnáme do litinového pekáče.

Lehce podlijeme a potřeme olivovým olejem, přidáme 2 hrsti tymiánu a cibuli na kolečka nakrájenou.

Pečeme v peci při teplotě cca 220 – 250°C asi 50 min za občasného podlívání bílým vínem nebo pivem.

Podáváme s bramborovými plackami pečenými na dně pece nasucho a máčenými pak v roztopeném másle a se zelím či špenátem

Nemá to chybu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.